Ordan BurdanÖzel HaberYaşam

E-Devlet Mobil İmza Nasıl Alınır? (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom)

Dünya giderek daha da dijitalleşirken buna imzamız da dahil oldu. 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile beraber mobil imzamız da ıslak imzamız gibi işlev görebilecek. Belgeyi çıktıdan çıkarmak, imzalamak ve fakslamak gibi bütün süreçleri ortadan kaldıran mobil imzanızı Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kayıtlı hatlarınızdan nasıl alabileceğinizi bu makalemizde anlattık.

E- Devlet Nedir?

E-Devlet neredeyse bir çok işlemimizi devlet kurumlarına gitmeden halledebilmemizi sağlayan bir uygulama. Hayatımıza girişi çok yeni olmakla beraber kurumların yükünü azaltan ve hayat kolaylaştıran bu uygulamayı özenle hazırlanmış arayüzü sayesinde kullanmak oldukça kolay ve kullanışlı.
TC kimlik numaranız ve şifrenizle E- Devlet uygulamasına giriş yapabilir ve bütün özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Şifrenizi ilk defa alıyorsanız PTT’den temin edebilir; unuttuysanız da sisteme kaydettiğiniz iletişim adresleriyle yenileyebilirsiniz.
Okunmalı : E-devlet işsizlik maaşı sorgulama
Sisteme girdikten sonra nüfus kaydı sorgulama, sosyal yardım başvurusunda bulunma, üzerinize kayıtlı malları kontrol etme ve adınıza yazılan cezaları görüntüleme gibi bir sürü özelliği kullanabilirsiniz.

Mobil İmza Nasıl Alınır?

E-Devlet’in sunduğu uygulamaların en kullanışlılarından biri de mobil imza şüphesiz. Mobil imzanızı alarak ıslak imza gibi güvenle kullanabilirsiniz. Mobil imzanızı alabilmek için öncelikle Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’a kayıtlı hatlardan birine sahip olmalısınız. Ardından aşağıda belirttiğimiz adımlarla kolay bir şekilde mobil imzanızı alabilirsiniz.

1- E- Devlet uygulamasına gidin ve giriş menüsünden mobil imza ile giriş seçeceğine tıklayın.
2- Karşınıza gelen ekrana TC kimlik numaranızı ve Mobil İmzanızın kayıtlı olduğu telefon numarasını girin ve gönder tuşuna tıklayın.
3-Bilgisayar ekranında mobil imzanızı aktive etmek için onaylamanız gereken sözleşme ve imza metninin özeti açılacak aynı zamanda imza metninin özeti cep telefonunuzun ekranında da açılacaktır. Bundan dolayı işlemi yaparken cep telefonunuzun yanınızda olduğundan emin olun. Telefonunuza ve bilgisayarınıza gelen imza metin özetlerinin aynı olduğuna emin olduktan sonra sözleşmeyi cep telefonunuzla gönderilen yönergedeki gibi imzalayın.
4- Cep telefonunuza gelen imza metin özetini de imzaladıktan sonra güvenle E-Devlet sisteminize giriş yapabilir ve uygulamanın imkânlarından faydalanabilirsiniz.
E-devlet devletin vatandaşa uzatmış olduğu en kısa yol. Buradan kişiler her türlü bilgiye ulaşırken teknik olarak bazı belgeleri de indirebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu