Ordan BurdanÖzel HaberSağlıkYaşam

Özel Hastane Gecelik Yatak Ücreti Ne Kadar?

Konu sağlık olunca maddi olarak tüm varlığımızı seferber edebiliyoruz. Muayene olduğumuz doktorlar tedavi sürecinde bizleri yönlendirme yoluna gider ve bizde onların önerisine göre hareket ederiz. Bunlardan birisi de hastanede yatarak tedavi sürecinin devam etmesidir. Devlete bağlı hastanelerde yatarak tedavi maddi açıdan sorun teşkil etmeyecektir ancak özel hastanelerde durum böyle değil. Çünkü neredeyse 5 yıldızlı otel fiyatına hastane gecelik yatak ücreti ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hastane Yatak Ücreti Ne Kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki SSK’lı, Bağ-kurlu ve Emekli Sandığı üyeleri devlete bağlı hastanelerde ve tıp fakültelerinde ücret ödemesi yapmadan kalıyor. Süre ne kadar olursa olsun ücret söz konusu değil. Ancak özel hastanelerde durum böyle değil. Nitekim beş yıldız konforundaki hastane odaları ile otel ücreti öder gibi kalınıyor olması insanların sağlığına önem vermesi nedeniyle göz ardı ediliyor. Kişi sağlığı için tedavisi yarım kalmaması adına özel hastanelerde de önemli ücretleri ödeyerek kalıyor.

SGK kaydı olan kişiler için özel hastanelerde gece yatak ücreti desteği sağlanıyor aslında ama yeterli ücretler değil. Hastaneler bu ücretleri tahsil ederken birde hastadan hatta yanında kalan refakatçiden de yatak ücreti alabiliyor. Özel hastaneler normal oda, suit oda şeklinde yatak ücreti alırken bazı kliniklerdeki gecelik yatak ücretleri de hiç azımsanmayacak kadar yüksek.

Refakatçi ile birlikte hastanın gecelik yatak ücreti ödüyor olmasından dolayı şikayet söz konusu olsa da; ödemekten de kaçınmıyoruz. Burada belirtilen rakamlar ise özel hastane ile kliniklerde gecelik yatak ücreti 400 lira ile 700 lira arasında değişiklik gösteriyor. Bu rakam bazı hastanelerde çok daha yüksek tutuyor ki suit oda seçenler 3000 TL gibi rakamları gecelik olarak gözden çıkarıyor.

özel hastane gecelik yatak ücreti
Özel Hastane Gecelik Yatak Ücreti Ne Kadar?

Okunmalı : Botoks Fiyatları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yatak Ücretini Ödüyor

Kişiler sağlığını düşünerek özel hastanelerde muayene olmak, tedavi görmek adına ücret ödememek için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıyor. Yapılan bu sağlık sigortası kişinin cinsiyeti, yaşı gibi hususlar göz önüne alınarak yapılıyor ve kişi için 2000 TL ile 3000 TL arasında sigorta poliçe tutarı ödeniyor. Bu rakam kişilere çok yüksek gelebilir. Ancak kişi gerçekten hasta olması halinde tedavisi için muayene, tetkik ve tahliller ile filmler sonrasında hastanede kalma, hatta daha ilerisi ameliyatlarda çok daha fazla ücret ödemesi yapmak zorunda kalınıyor.

Bu aşamada kişilerin sigorta yaptırması ve ödemelerini de anlaşmalı hastanelerde muayene olarak bu sigortadan karşılıyor olması çok önemli bir husus. Hastanede muayene ücretini tamamlayıcı sigortası karşılarken estetik gibi hususlarda bu karşılama söz konusu değil. Örneğin Kepçe Kulak Ameliyatı  yaptırmak isterseniz bu tamamen estetiğe giriyor ve masrafları da sigorta karşılamıyor.

Hastaneler Gecelik Yatak Ücretini Kendisi Belirliyor

özel hastane gecelik yatak ücreti
Özel Hastane Gecelik Yatak Ücreti Ne Kadar?

Her hastane yönetimi kendi durumuna göre gecelik yatak ücreti belirler. Bir çok il ve ilçede şubesi olan hastaneler zinciri konumundaki hastaneler de standart ücret uygulaması yapmaya çalışsa da, bazı bölgelerde daha uygun fiyatlara tedavi imkanı verdiğini biliyoruz. Yani A hastanesinin B ilçesinde bulunan hastanesi A hastanesine oranla % 50 daha uygun fiyata gecelik yatak ücreti uyguladığını söylemek mümkün. Bu hastanelerde pazarlık aşaması biraz zor. Zira birden fazla şubesi olması hastaneyi bağlar. Ancak tek şubeli bir özel hastaneyse durum değişir. Burada yapacağınız pazarlık ile çok daha uygun fiyatlara kalabilmenizin önü açılabilir.

Okunmalı : Dudak Dolgusu Estetik Fiyatları

Anlaşmalı Hastanelerde Fiyatlar Daha Uygun

Anlaşmalı derken kişinin çalıştığı iş yerinin anlaşma yaptığı sağlık kurumlarından bahsediyoruz. Bazı büyük kurumsal firmalar ve kurumlar çalışanlarının sağlığı için özel hastaneler ile anlaşma yoluna giderek tedavi ücretlerinde indirim sağlamaya çalışır. Örneğin bir belediye kendi personeli için bir hastane ile anlaşıyor ve tüm tedavi ücretlerinden % 20 gibi bir indirim sağlıyor. Bu indirim muayene  tetkik, tahlil ve filmler ile gecelik tedaviler ve ameliyatlara kadar hepsinde sağlanıyor olması çalışan için avantaj. Aynı zamanda hastane de müşteri sağlamış oluyor ki iki tarafla yarar sağlanıyor.

Kliniklerde Yatak Ücreti

Bir çok hastane ve klinik yatak ücreti olarak değerlendirmeye alınabilir. Ancak hatırı sayılır bir hastane odası için ortalama ödeyeceğiniz ücret 200 Lira seviyelerindedir. Bazı hastanelerde bu fiyatlar 100 lira ile 10 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Bu tip hastaneler elbette herkesin gidip muayene olabileceği tarzdan değil.

özel hastane gecelik yatak ücreti

Özel Hastaneler gecelik yatak ücretlerini kendilerine ait internet sitesinden yayınlamazlar. Hatta bir çok hastane kendi web sitelerinde bir çok bilgiye yer verirken bu bilgiyi vermekten kaçınırlar. Bazı hastanelerin kendi bölgesinde hangi şehir içi otobüs hattıyla geleceğine dair bilgiyi vermekten kaçınmazken hastane muayene ücretleri, tahlil ücretleri de dahil olmak üzere gecelik kalmak için yatak ücreti tutarlarından bahsetmezler. Yasal olarak bazı ücretlerin ilan edilmesinin önüne geçilmiş durumda olsa da, engel olmayan işlemler için ücret ödemesinin ilan edilmemesi de ayrı bir konu. Nitekim bazı hastanelere telefonla ulaşıldığında bile verdikleri hizmetlerin ücretleri hakkında bilgi vermezler.

Hastane Odaları Nasıl, Neler Var?

Ücret ödemesi yapacağınız bir hastane odasında doğal olarak konforunuzu sağlayacak nelerin olduğunu sorguluyorsunuz. Önceki yıllarda bir odada iki hasta kaldığı zaman lüks sayılırdı. Günümüzde bir odada tek hasta yatağı var ki bunun yanında hastanın yakını refakatçisinin kalabilmesi için yatak olan koltuklar konuluyor. Standart olarak TV, buzdolabı, klimanın olduğu özel hastane odalarında en önemli husus kişiye özel tuvalet ve banyo olmasıdır. Aslında tedavi sürecinde kişilerinde ihtiyacı olan hususlar sadece bunlardır. Elbette bu durum suit odalarda çok daha farklı olarak yansıyor.

Suit Hastane Odaları ve Ücretleri

Otellerde konakladığımız suit odalar hastane odaları içinde geçerli. Yani lükste sınır yok. Bu odalarda hastanın konforu kadar refakatçisinin konforu da önemli. Buralarda hasta odasının yanında refakatçi odası bulunuyor ve her ikisi için ayrı tuvalet ile banyo söz konusu ediliyor. Ayrıca bu odalarda TV olması, koltuklar ve konaklanacak yerler çok daha lüks hale getirilmiş. Yani daha lüks otel odası daha yüksek tutarlarda para ödemek anlamına geliyor. En önemli husus ise hastane odasının hijyeni.

Acıbadem Hastanesi Odaları

Yani ne kadar doğru bilmiyorum ama Acıbadem Altunizade Hastanesinin hasta odasını görenler neredeyse hasta olmak isteyecek. Tasarım ve dizayn olarak çok güzel olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Nitekim hastane bu tasarımı ve haklarını da kendi adına tescillemiş ki fotoğraflarında da bunu koruma yoluna gitmiş. Fotoğrafını sizinle paylaşıyorum ve tüm yorumları size bırakıyorum.

Doğumlarda Gecelik Yatak Ücretleri

Hastanelerin hastalara paket halinde sağladığı hizmetlerden bir tanesi doğum ücretleridir. Burada sağlanan doğumun sezeryan yada normal doğum olması ücrete yansıyor. Zira sezaryanlı doğumlarda kişi iki gece hastanede kalıyor. Bu durum biraz operasyonel olduğu için çok daha fazla ödeyeceğiniz anlamına gelirken normal doğumlarda kişi bir gece kalarak hastaneden ayrılıyor. Yani çok daha az para ödemesi yapıyorsunuz.

Özel hastaneler bu durumu birkaç adım daha öteye götürdü ki insanların en mutlu anlarından birisi olan doğumlarda hastane odasının süslenmesi ve doğum fotoğrafçısına kadar ticari olarak bir genişlemiş durumda. Yani dilerseniz doğumunuzu da profesyonel fotoğrafçılara bırakıyorsunuz. Durum böyle olunca da haliyle ödeyeceğiniz ücret artıyor. Doğum hastanelerinde normal doğumlu paket ücreti 2 bin 500 Lira seviyelerinde iken sezaryenli doğumlar da 3 bin liradan başlıyor. Elbette bu rakamlar lüks hastaneler için daha yüksek tutarlar demek oluyor.

Hangi Hastanede Yatak Ücreti Ne Kadar?

Kişiler doğal olarak hastane markası ile gecelik yatak ücreti nin ne kadar olduğu üzerinde duruyor. Her ne kadar güncel rakamlar bu şekilde belirtiliyor olsa da; bazı hastanelerde farklı rakamların uygulandığını belirterek sizlere gecelik fiyatları sıralayalım.

  • Acıbadem Hastanesi
  • Ümit Hastanesi
  • Medical Park Hastanesi
  • Türkiye Hastanesi
  • OFM Hastanesi
  • Yaşam Hastanesi
  • Anadolu Hastanesi
  • Evliya Çelebi Hastanesi

Bizim ve daha çok yakınlarımız söz konusu olduğu zaman hastane ve tedavi için her türlü ücreti ödemeye razı oluyoruz. Hastane muayene olarak seçilirken yataklı tedavilerde de doğal olarak gecelik yatak ücreti merak ediliyor. Hasta ve yakınları da çok daha fazla para ödememek için araştırmak zorunda.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Acıbadem hastanesi 3500tl den başlıyor 2021

    Aman fiyat alırken iyi sorun
    Eşim doğum yaparken 5000 TL dediler 20.000 TL ek fatura çıkardılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu