Memurlar

Her Yıl Verilen 1250 TL Tebeşir Parası Kimlerin Hesabına Geçecek

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi kurumlarda görev yapan öğretmenlerin her yıl Eğitim Öğretim başında aldıkları hazırlık ödeneği hesaplara yatan bir paradır.  Öğretmenlerin eğitim öğretim yılı başında merakla bekledikleri tebeşir paraları 1250 TL olarak hesaplara geçti. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin hepsi bu haktan yararlanırken MEB çalışanları bu ödenekten faydalanamıyor. Öğretmenlerin dilinde tebeşir, kırtasiye ücreti olarak bilinen tebeşir parası ve ayrıntıları haberimizde bulunuyor.

2022-2023 Tebeşir Parası Ne Kadar?

2021 – 2022 yılı eğitim öğretim yılında öğretmenlerin kullanabilmesi için dönem başında yatırılması gereken hazırlık ödeneği öğretmenler arasında tebeşir parası olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl 5. Dönem toplu sözleşme şartlarında belirlenen hazırlık ödeneği önceki yıl 1.210 TL iken bu yıl % 2,5 artış ile 1.250 TL olarak öğretmenlerin hesaplarına yatırılıyor. 6. Dönem toplu sözleşme şartlarına göre de önümüzdeki yıl 1325 TL 2023 yılında da 1400 TL alacak olan öğretmenler yüksek enflasyonlar neticesinde eriyen bir ödenek almış olacak.

Hazırlık Ödeneğini Kimler Alıyor?

Yasal olarak Hazırlık Ödeneği olmasına karşın öğretmenler arasında tebeşir parası, kırtasiye parası gibi isimler ile anılan ücretler kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere yatırılırken asker öğretmen olarak görev yapanlar bu haktan yararlanamıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ve Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan personeller sendikaların yıllardır dile gelen talepleri olmasına karşın bu ücreti alamıyorlar.

Tebeşir Parası  Ödeneği Nedir?

MEB Bakanı Mahmut Özer imzalı genelge ile tüm illere gönderilen yazı ile eğitim öğretim hizmetlerinde görevli öğretmenler, okul müdürleri, müdür yardımcıları, eğitim uzmanı ve yöneticiler tebeşir parasını alacak. Ancak bunların dışındaki unvanlara sahip olan hizmetli, GİH memuru gibi diğer çalışanların bu ücreti alması mümkün değil. MEB her yıl sene başında öğretmenlere hazırlık ödeneği tahsis ediyor. Bu ödeneği öğretmenler yıl boyunca öğrencilerin etkinlikleri ile diğer kırtasiye ihtiyaçlarının gidermede kullanıyor. Eylül ay’ında yatırılması gereken bazen  gecikme yaşayabiliyor.
okuyun : Öğretmenler Günü Kredileri
Sendikalar eğitim camiasında görev yapan tüm personele sürekli bu ödeneğin verilmesi için talepte bulunuyor. Bununla ilgili MEB çalışma yaptığını açıklasa da geçen zaman içerisinde yeni bir haber çıkmadı. Bu nedenle öğretmen unvanı dışındaki MEB çalışanları bu haktan yararlanamıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu