Ekonomi

Kredi Kartından Havale EFT Yapılır mı? Visa  Master Card Havale EFT

Dijital bankacılık sayesinde insanlar hesapları üzerinden para gönderim işlemlerini kendileri 7-24 yapabilme imkanlarına sahip. Ancak burada ilk şart hesabınızda para olmasıdır. Aksi takdirde göndermeniz de söz konusu değil. Nitekim olmayan paranızı gönderemezsiniz. Ancak bu gibi durumlarda sizlerin anlık ihtiyacını karşılayabilecek bir hizmet türü var ki o da kredi kartından havale eft yapma imkanı.

Master Card ve Visa Kredi Kartından Havale EFT

Kartınızdan eft havale yapabilmeniz için internet bankacılığına girmeniz yada bir ATM kanalıyla kredi kartınız ile işlem yaparak göndermeniz yeterli olur. Burada para gönderimi ile göndereceğiniz iban numarası ve diğer bilgiler girildikten sonra yapmanız gereken sadece kredi kartı seçeneği kullanmak olur. Bu aşamadan sonra ise istediğiniz kişinin hesaplarına para gönderimini sağlamış olursunuz.

Piyasada yaygın olarak kullanılan kredi kartı markaları Visa ve Master Card. Bu kartlara sahip kişilerin karttan havale ve eft yapabilmesi için kartınızın limiti olması gerekir ve göndereceğiniz tutarlarda bu limitler dahilinde yapılabilir. Yapacağınız karttan para aktarım işlemi için önünüzdeki alternatif yollar ise şu şekilde,

ATM’den karttan havale eft

Bankamatikler sizlerin kredi kartınız ile işlem yapma olanağı sağlar. Burada giriş için kartınız ile şifreniz yeterli olur. Giriş yaptıktan sonra para gönderme seçeneği üzerinden kredi kartından eft havale tercihinizi yaparsınız. Daha sonra ise göndereceğiniz iban numarasını girdikten sonra para göndereceğiniz tutar ile işleminizi tamamlarsınız.

İnternet Bankacılığı İle Kartan EFT  Havale

İnternet bankacılığı kullanıcılarındansanız buradan giriş yaptıktan sonra para gönderme menüsü üzerinden EFT veya havale seçilir. Havale aynı bankanın başka şubeleri için seçilirken EFt ise farklı bankalara gönderilecek paralar için seçilmektedir. Burada numaraların girişi sonrası kişinin adı soyadı ve iletişim numarası girilir. Daha sonra göndermek istediğiniz tutar ile gönderdiğiniz para için açıklama yazarsınız. Bundan sonraki adım ise para göndermek için hesap seçimi olacaktır. Bu seçimi kredi kartı ile devam etmeniz halinde karttan eft yapmış olursunuz.

Telefon Bankacılığıyla Karttan EFT Havale

Telefon bankacılığı kullanıcıları olan kişiler müşterisi oldukları bankanın müşteri hizmetlerini arayarak para transferini kredi kartı üzerinden yapmak istediklerini talep etmesi yeterli oluyor. Burada bazı güvenlik adımları atılır ve bu adımlar sonrası kişinin hesap sahibi olduğu doğrulandıktan sonra para transferi gerçekleşmiş olur.

Nakit paranız olmadığı zamanlarda kullanabileceğiniz kredi kartından eft havale işlemi yapabilmeniz için Garanti BBVA Bonus, Akbank Axess, Denizbank Bonus, QNB Finansbank Encard, Yapı Kredi World Card ve İş bankası maximum kart olmak üzere tüm visa ve master card sahipleri yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu