Bilgi Bankan

Kayısı Çekirdeği Yağı Ciltte Nasıl Kullanılır? Faydaları

Meyve ve meyve çekirdeği yağı kozmetik sanayi başta olmak üzere tıp biliminde de sık sık kullanılan ürünler arasında bulunuyor. Bu anlamda sağlığınıza ve cildinize iyi gelen bir çok meyve ve yağları söz konusu. Bunlardan birisi de Kayısı çekirdeği yağı olmaktadır Özellikle cilt bakımı için vazgeçemeyeceğiniz kayığı ağacı meyvesinin içindeki çekirdek yağı ve merak ettikleriniz makalemizde bulunuyor.

Kayısı Ağacı Meyvesi Çekirdeğinden Elde Ediliyor

Kayısı çekirdeği adından da anlaşılacağı üzere kayısı meyvesinin içindeki çekirdek içerisinden üretilen yağ kozmetik ürünlerde kullanılıyor. Özellikle Malatya bölgesinde adından bahsettiren kayısı çerez olmanın yanında kozmetik ürünlerde de kullanılıyor. Kayısı çekirdeği yağının içerisinde bulunan linoleik asit, oleik asit gibi yağ asitleri cilte faydalı olaran yönleri. Ayrıca çok ilginç gelebilir ama bu çekirdeklerin içerisinde belli seviyelerde siyanür bulunmaktadır. Fazla tüketim kişilerde zehirlenmeler ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kayısı Çekirdeği Yağı İçerisinde A,E ve C Vitaminleri Bulunuyor

Kayısı çekirdeği yağının içerisinde bunlarla birlikte A E ve C vitamini bulunur. Bu vitaminlerle yağlar kişinin cilt sorunlarını giderilmesinde yardımcı olan ürünleridir. Kozmetik sanayide sadece yağ olarak değil cilt temizleme losyonu, krem, sabun, cilt temizleme losyonu gibi bir çok farklı ürün türüyle bizlerin ihtiyacını karşılıyor.

Okuyun : Işıldayan Saç ve Cilt İçin Havuç Tohumu Yağı Kullanımında Mucizeler

Kayısı Çekirdeği Yağı ne İşe Yarar?

Kayısı Çekirdeği Yağı
Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayası çekirdeği yağı ne işe yarar sorusu ile makalemizi okuyorsanız tam doğru adrese gelmişsiniz demektir. Çünkü bu ürün kalp sağlığı başta olmak üzere bir çok konuda faydalıdır. Özellikle kalp çarpıntısı olan kişilerde damar tıkanıklarını önlediği için kalp krizini de önlemiş oluyor. Bu sebeple ki bir çok ünlü restoran salata ürünlerinde de kayısı çekirdiğinin yağ türevlerini kullanmaktan çekinmiyor.

Kayısı Çekirdeği Yağı Cildinizi Besleyecek

Cildinizi besleme odaklı olarak kullanabileceğiniz bu ürünün içindeki asit türevleri cildin tonunu dengelerken dış etkenlerden korur ve güzelleştirir. A ile E vitamini yönüyle zengin bir vitamin ağı sunar. Egzama rahatsızlıkları olan kiler için yardımcıdır ve kışları kullanılması halinde cilti nemli tutar ve soğuktan korur. Bazı kesimlerce de 30 yaş sonrası oluşan yüzlerdeki çizgelerin giderilmesi için tedavi amaçlı kullanılıyor.

Kayısı Çekirdeği Yağı Ciltte Tüylenme Yapar mı?

Daha çok bayanların kullanması ciltte tüylenme yapar mı sorusunu beraberinde getiriyor. Bu ürün cilde uygulandığında temizler, parlak ve genç görünmesini sağlar. Ayrıca şekerle karıştırılan ve yüze yapılan peeling sayesinde de ölü cilt derilerini de temizler. Hafta da iki kez yapılacak peeling ile yüzünüz taze bir görünüm kazanır. Ciltte enfeksiyonu önler  yanma ve yaralanmalarda ağrıyı azaltır, kızarıklığı giderir. Tüylenme yapar mı sorusunun cevabı da kökleri besleme yaptığından dolayı kaş ve kirpik dökülmelerinde tedavi amaçlı olarak ta kullanılmaktadır. Fakat yüzünüzde tüy olmadığı için anında bir tüylenme söz konusu olmayabilir. Fakat bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Saçlara da Faydası bulunuyor

Kayısı Çekirdeği yağının saçlara da faydası bulunuyor. Yine kış aylarında soğuk ile kuruyan saçların nemlenmesine yardımcı olur ve dökülmesini de engeller. Bakım amaçlı olarak şampuanınızın içerisinde dört beş damla bu yağdan damlatmanız saçınıza renk verecektir.

Kayısı çekirdeği yağından elde edebileceğiniz bir çok karışım bulunur. Özellikle yüz maskesi yaparken kullanılır. Bar çay kaşığı bal ve toz kil, 3-4 yemek kaşığı kayısı çekirdeğe yağını karıştırarak macun haline geldikten sonra yaklaşık 20 dakika yüzünüze masaj tekniği ile uygulayın ve ılık suyla yıkayın. Cildiniz çok yağlıysa birkaç damla da limon suyu koyabilirsiniz. Cildinizin bu aşamadan sonra parladığını, temizlendiğini ve nefes aldığını hissedeceksiniz. Yaşam bizlere meyvelerin nimetlerinden faydalar sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu