BankalarTEB

TEB ATM para yatırma limiti Ne Kadar, Yükseltme Düşürme

Ekonomi dünyasında ve finans sektöründe bankacılık sektörü önemli bir yere sahiptir. Ticari işletmeler olarak ve gerçekleştirdikleri birçok işlev sebebiyle bankalar yaşamımızın vazgeçilmezlerindendir. Özellikle bizim ülkemizde geniş bir yere sahip olan bankacılık sektörünün faaliyetleri kanunlara bağlıdır. Günümüzde bankaların önemine karşın artık hemen her işlem internet üzerinden, şubelere gidilmeden yapılabilmektedir. Her bankanın ATM’den para yatırma ve çekme işlemlerinde bazı sınırlamalar bulunmaktadır. Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)’de de bu sınırlar vardır.

Bankamatik Para Limiti

“Türkiye’nin Ekonomi Bankası“ sloganıyla benimsenen, temel bankacılık hizmetlerini vermekte olan TEB özel bankalardan biridir. Banka müşterisi olan ve banka kartına sahip olanların bu limitleri bilmesi durumunda sıkıntılar yaşanmayacaktır. Banka kartları veya nakit kartlar gündelik hayatı kolaylaştırmakta, para taşıma derdinden kurtarmaktadır. Para çekme, hızlı para çekme, döviz veya fon alım satımı, sigorta başvurusu, kredi başvurusu para yatırma, havale, bakiye sorma, EFT, çeşitli ödemeler gibi birçok işlem ATM’lerden sahip olunan kartla gerçekleştirilebilmektedir. Çok sayıda şubeyle, telefon ve internet bankacılığıyla hizmetine devam eden TEB’in 7/24 çalışan ATM’lerinden günlük limit dâhilinde TL, USD, EURO ve GBP çekilip yatırılabilmektedir.

Pata Yatırma Çekme ATM Limiti

TEB ATM’lerinden bir gün içinde para çekme limiti 1000 TL olarak belirlenmiştir. TEB ATM para yatırma limiti ise kartlı ve kartsız işlem için aynı olup 19.900 TL’dir. Her işlem başına ise bu limit 6000 TL olarak belirlenmiş durumdadır. Bir defada yatırılabilen banknot ise 50’dir. Kartsız yapılan kredi kartı ödemelerinde de günlük limit 19.000 TL’dir. Bir defada yatırılabilen banknot ise 50’dir. ATM’ler madeni bozuk para, yırtık, ıslak, yıpranmış, katlanmış banknot kabul etmemektedir. CEPTETEB adlı mobil bankacılık hizmetinden yararlananlar kart olmadan da QR kodu kullanarak para çekebilmektedirler. CEPTETEB kullanan ve maaşlarını TEB’den alan müşterilere uygulanan limitler farklı olabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu