Gündem

Sedat Peker Lütfü Türkkan Hakkında Twitter’dan Paylaşımda Bulundu

Son günlerde gündemi meşgul eden olayların başında İYİ Parti Grup Başkanvekili iken Bilgöl’de şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan hakkında da sosyal medyadan paylaşımda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’in talebi doğrultusunda başkanvekilliği görevinden istifa etmek zorunda kalan TÜRKKAN hakkında partinin ne karar vereceği merak edilirken Organize Suç Örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker’den sosyal medya üzerinden yeni bir paylaşım geldi.

Sedat Peker Twitter’dan Açıkladı

Organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçuyla hüküm giyen Sedat Peker geçtiğimiz aylarda yayınladığı videolar ile tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Bu anlamda küfür ettiği belirtilen Türkkan içinde bir paylaşım geldi. Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile sosyal medyadan takip ettiği Türkkan’ı takip etmeyi bıraktığını ancak Bingöl’de meydana gelen olayın tamamen kurgulanmış basit bir oyun olduğunu dile getirdi.

Başkanvekilliğinden İstifa Etti

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve beraberindekilerin Bingöl ziyaretleri sırasında şehit yakını olduğunu belirten kişiye küfür eden Türkkan ülke gündemine oturdu. Bu olay sonrası Akşener Başkanvekilliği görevinden istifasını istemişti. Bu aşamadan sonra elbette her kesimden affedilemeyeceğine dair yorumlar geldi. Bunlardan birisi de Sedat Peker tarafından Twitterdan yapıldı. Peker yaptığı açıklama da şunlara değindi;
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın bir şehit abisine küfür ettiği affedilemez bir şeydir. Ancak o şehit abisine imkan sağlayıp Bingöl’de yapılan esnaf ziyaretini provoke ettirmek için oraya göndermek ise daha onursuzca bir eylemdir. Bunlar basit oyunlardır.
Sayın Meral Akşener HDP’yi PKK’nın uzantısı gibi görüyoruz tarzı açıklaması sonrası o şehit yakınının Bingöl’de Meral Akşener’i bu şekilde itham etmesi kurgulanmış basit bir oyundun başka bir şey değildir. Lütfü Türkkan’ı takibi bıraktım. Durum bundan ibarettir” dedi.
İYİ Parti kurmaylarının önümüzdeki dönem içerisinde Bingöl’de meydana gelen bu olay ile ilgili olarak ne gibi bir adım atacağı merak konusu oldu. İYİ Parti yapılması gerekenleri yapacaklarını açıkladı. Önümüzdeki günlerde neler yapılacağını göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu