Gündem

SGDP Kesinti Ne Kadar ve Tescil Kaydı Sorgulama

Günümüz de hayatımıza giren kolaylıklardan biriside e-devlet kapısıdır. Ne kadar e-devlet kapısı densen de aslında e-devleti kullanmanın en büyük kolaylığı devlet dairelerine gitmeden evinizden hatta cep telefonunuzdan yapılan basit bir işlemdir.
E-devlet ile pek çok işlemi kolayca yapabildiğimiz gibi sigorta primlerimizin yatılması dâhil her türlü vergi ve borçlanmalarımızı e-devlet kanalı ile takip edebiliyoruz. Son günlerde e-devlet sorgulamalarında en çok yapılan sorgulamada 2022 SGDP Kesinti Ne Kadar ve Tescil Kaydı Sorgulamasıdır.

SGDP Nedir?

Öncelikle SGDP ne demektir buna bir açıklık getirmek gerekirse? SGDP çalışan işçilerin emeklilik ile ilgili olması gereken şartları yerine getirerek işçinin maaşından yaşlılık ve ya emeklilikleri için kesilen primdir. İşverenler çalıştırdıkları işçilerin maaşlarından ilerideki dönemleri için yaşlılık ve ya emeklilikleri için yatırdıkları primlere SGDP denir.
Okunmalı: Kira Yardımı Nasıl Alınır?

SGDP Kesinti Ne Kadardır?

İşverenlerin çalıştırdıkları işçilerin maaşlarından kesinti yaparak sigorta sistemine yaptıkları kesintilere SGDP pirimi denir. Bu kesinti işçilerin ileride yaşlılık ve ya emekli maaşı alabilmeleri için uyarlarmış bir sigorta sistemidir. İşverenlerin yaptığı SGDP prim kesintisi yasal olarak yapılmaktadır.
Okunmalı : Dul ve Yetim Maaşı Sorgulama
SGDP primim kesintisi asgari ücrete bağlı olarak hesaplanarak kesinti yapılmaktadır. 2021 yılı için geçerli olan SGDP prim kesintisi aylık kazanç alt sınırına göre 1.144,80 TL aylık kazanç alt sınırına göre ise 8.586 TL olarak hesaplanıp SGDP kesintisi yapılmaktadır.
Okunmalı : Çocuk Yardım Parası Nereden Alınır?

2022 SGDP Kesinti Ne Kadar ve Tescil Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Çalışan işçilerin merak ettikleri konular arasında 2022 SGDP Kesinti Ne Kadar ve Tescil Kaydı Sorgulamasının nasıl yapıldığıdır. Pek çok işlemin e-devlet üzerinde yapılabildiği gibi SGDP kesinti ne kadar ve tescil kaydı sorgulaması da e-devlet üzerinden yapılabiliyor. E-devlet üzerinden 2021 SGDP kesinti ne kadar ve tescil kaydı sorgulaması şu şekilde yapılır:

  • İlk önce bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında TC numarası verilerek e-devlet şifresi alınır.
  • PTT’den alınan bu şifre ile e-devlete giriş yapılır.
  • Sonraki süreçte e-devlet sayfasından 4A, 4B ve ya 4C hizmet dökümüne ulaşılır.
  • SGDP primlerinin kesintilerine SGK’nın kendi internet sitesinden de ulaşılarak öğrenilebilinir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu