Ordan BurdanÖzel HaberYaşam

Yeni Kimlik Bedeli Ne Kadar Kredi Kartıyla Ödenir mi?

Mevcut yeni kimlik belgesi alımı için ödeyeceğiniz ücret 25,00 TL olup bu ödemeyi internetten, kredi kartınızdan, ATM, Banka ve PTT şubeleri üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Yeni kimliğinizi almak için yapmanız gereken Alo 199 numarayı aramak ya da internet sitesinden başvurmak. Buradan alacağınız randevu ile yeni kimliğinizin ücretini Kredi Kartı ile ödeme yaparak Nüfus Müdürlüğüne gidebilirsiniz.

Yeni Kimlik Parası Ödeme

Ödeme yapmadan mevcut sistem yeni kimlik başvurusuna izin vermiyor. Yeni başvuru ile yetkililer sizlerin parmak izlerini dijital ortama almak zorunda. Burada parmak izi okuması tamamlanması ile size geçici bir belge veriliyor ve kimliğiniz size posta yoluyla gönderiliyor. Posta ile bulunamamanız halinde ikinci alternatif olarak kimliğinizin hangi Nüfus Müdürlüğüne gelmesini seçiyorsunuz. Alamadığınız zaman bu müdürlüğe giderek kimliğinizi alıyorsunuz. Bu süre içinde size verilen geçici belge kimlik vazifesi görüyor.

Önce Ödeme Yapın

Almış olduğunuz kimliğinizi kaybetmeniz halinde yine yenileme yapmanız şart. Bu yenilemenin bedeli ise 50 TL. Eğer eski kartınızı değiştirecekseniz ödeyeceğiniz tutar 25,00 Lira. Bu ödemelerinizi interaktif vergi dairesinden kartınızla yapabiliyorsunuz. Burada TC kimlik bedeli ödeme sayfasına girdikten sonra kimlik numaranız, adınız, soyadınız, iliniz ve vergi daireniz ile yapmak istediğiniz işlemi seçtikten sonra ödeme sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Burada hangi bankanın hangi kartını kullanıyorsanız limitiniz dahilinde ödeme yapabiliyorsunuz.

Okunmalı : Yeni Doğan Çocuk Yardım Parası

Ödemelerde taksitlendirme söz konusu değil. Zira kalabalık aileler ödeyecekleri tutarı taksitlendirme istiyor. Bunun için bankanızın kartına bağlı olarak muhatabınız olarak bankanız ile görüşerek yapabilme imkanları mevcut. Elbette bu durum her tüketici için geçerli değil.

Randevulu Alınıyor

Yeni nüfus cüzdanları geçtiğimiz yıl uzun süren Ar-ge çalışmaları neticesinde verilmeye başlandı. Milyonlarca kişiye verilecek olması nedeni ile Nüfus Müdürlükleri yoğun çalışmaya başladı. Bu nedenle randevu işlemine geçildi. Kimliğini isteyen herkes aynı gün içerisinde alamayabiliyor. Onun için erken davranıp randevu almak mantıklı bir adım olabilir.

Nüfus cüzdanı bedeli diğer yeni adıyla yeni kimlik kredi kartı ile , ATM’den, Banka şubelerinden, PTT şubelerinden ve internet bankacılığı üzerinden ödenebiliyor. İnternet bankacılığı kullanan kişiler hesabındaki para ile ödeme yapabiliyor. ATM lerde ise nakit para yatırılabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu