Bankalarİş BankasıKrediler

İş Bankası Kredi Başvurusu Gerekli Belgeler (Neler İsteniyor)

İş Bankası, müşterilerine sunduğu birçok kredi imkânıyla birlikte hizmet vermeye devam etmektedir. Sahip olduğu kredi avantajları, birçok bankadan daha iyi görünen İş Bankası, krediye başvurma aşamasında müşterilerine olabildiğince kolaylıklar yaratmaktadır.
İş Bankası kredi başvuru yolları olarak farklı seçenekler sunabilmektedir. Direkt olarak şubeden başvuru yapılabileceği gibi, aynı zamanda mobil veya internet üzerinden de krediye başvurabilirsiniz. Kredi almaya karar verdikten sonra, öncelikle ihtiyaç alanı belirlenmelidir. Ne tarz bir alanda ihtiyacınız varsa, ona uygun olan kredi seçeneğine başvurabilirsiniz. İhtiyaç belirlendikten sonra, şubeye giderek kredi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamada ise banka sizden bazı evrakları temin etmenizi istemektedir.

Gerekli Belgeler

İş Bankası kredi başvurusu için gerekli belgeler arasında elbette öncelikle kimlik belgeniz gelmektedir. Ehliyet ya da pasaport da kimlik ile aynı işlevi görecektir. Bunun haricinde bankalar sizlerden gelir durumunuzu belgelemenizi isteyecektir. Eğer emekliyseniz, bankaya emekli olduğunuzu gösteren evrakı sunabilirsiniz ya da emekli maaşınızın yattığı hesaba ait hareketler dökümünü bankaya gösterebilirsiniz. Eğer ücretli olarak çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş dökümünüzü bankaya göstermeniz yeterli olacaktır.

Krediye Başvuru Adımları

Krediye ilk başvuru aşamasında bu belgeler istenmektedir. Duruma göre, ilerleyen aşamalarda sizlerden ek evraklar istenebileceğini de unutmayın. Ancak genel olarak İş Bankası kredi başvurularında bu belgelerin yeterli olduğu görülmektedir. Belgeleri bankaya sunduktan sonra, bankalar sizin kredi çekip çekemeyeceğinize karar vermektedir. Krediniz onaylandığı zaman, en kısa süre içinde paranızı bankadan teslim alabilmektesiniz. Bu belgeler arasında özellikle gelir belgeniz, krediyi alıp alamayacağınızı belirleyen esas belgedir. Banka kredi verirken, öncelikle kişinin krediyi geri ödeyebilecek gelirinin olup olmadığına bakar. Geliriniz yoksa ya da olması gerekenin çok altındaysa, kredi başvurusu aşamasında olumsuz yanıt alma olasılığınız yüksektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu