Kredi Kartım Hangi Şubeye Ait
Bankamatik kartları ile kredi kartları ödeme aracı olarak günümüzün en çok aracı. Öylesine yaygınlaştı ki kişilerde birden fazla kart bulunuyor. Bankacılık işlemlerinin hemen hemen hepsinde önemli bir etken olan kredi kartı para transferine kadar bizlere hizmet veriyor. Verilen bu kartlarda ön ve arkasından bir çok rakama rastlamak mümkün. Bu rakamlar bizlere bazı ipuçları veriyor. Yani banka şubesi, hesap numarası gibi hususları bünyesinde barındırıyor. Başvuru sonrası size tahsis edilen kredi kartınızın hangi banka şubesine ait olduğunu da üzerindeki numaralardan bulabiliyoruz.
Banka Şube Kodu Ne İşe Yarar, Nedir?
Bankaların onlarca şubesi olması kendi aralarında bir hesap kaydının yanı sıra müşteri kaydının tutulması ve diğer muhasebe kayıtları için önemli bir husus. Bu nedenle her bankanın her şubesinin bir kodu vardır. Bizlere şubenin hangi ilde veya ilçede olduğunun göstergesi konumundadır. Bankanın hesaplarında karışıklık olmasını önlemek ve muhasebe kayıtları açısından önemli olan şube kodu sahibi olduğunuz bankamatik kartı ya da kredi kartı üzerinde yazar.
Şube kodu para transferinde havale yöntemi kullanmanız halinde de önemli. Özellikle bankamatik üzerinden havale gerçekleştireceğiniz zaman iban numarası kullanmanız önemli. Ancak bu numara olmadığı takdirde hesap numarası üzerinden havale yapabilirsiniz. Kişinin iban numarasını bankanın internet sitesinden bularak sorgulama imkanınız olsa da, şube kodu ile para gönderimi yapabileceğinizin de bilgisi sizlere yardımcı olabilir.
Banka kredi kartı üzerinde ve arkasında numaralar olduğundan bahsetmiştik. Ön yüzünde 16 karakterde olan numara sizin hesap kartınızın numarasıdır. Sizin bankanız yada şubenizle ilgili bir hususu yoktur. Ancak genelde bu numaranın altında da hesap numarası ve şube kodu yazmaktadır. Ancak bir çok kartta aynı banka olmasına karşın farklı basım söz konusu olabilir.
Banka Kredi kartı Şube Kodunu Öğrenme Yolları
- Bankanın internet sitesinden giriş yaparak şube kodlarına bakmakla öğrenebilirsiniz.
- Bankanızın müşteri hizmetlerini aradıktan sonra destek alabilirsiniz.
- Kullanıyorsanız İnternet ya da mobil bankacılıktan giriş yaparak hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
- Kart üzerindeki ilk dört hane genelde kredi kartınızın şube kodunu göstermektedir.
- Kartın arkasında imza atacağınız bölümde veya ön yüzünde iban numarası yazar. Bu numara içerisinde şube kodu bulunmaktadır ve buradan çıkarmanız da mümkün.
Banka Şube Kodu Kaç Hanedir?
Bankalar kişilere tahsis ettiği kartta bir çok numaraya yer verirken kişilerin de haliyle kafası karışabiliyor. Nitekim kart üzerinde direk şube kodu belirtilmemektedir. Ancak bankaların şube kodları 3 hanedir ve kişilere en çok para aktarımı sırasında ihtiyaç duyulur.
IBAN Numarasında Şube Kodu Nerede Yazar?
Elinizde iban numarası mevcut ise buradan banka şube kodu bulmanız kolaydır. TR ile başlayan iban uluslararası banka hesap numarası ile tanımlanır. 26 haneli olan bu rakam içerisinde sizin hesap numaranız en sonunda yer alır. Sondaki 16 rakam sizlerin banka şube kodu ve hesap numaranızı oluşturduğundan en son 16 hanenin ilk dört hanesi de sizin banka şube kodunuzdur. En son 12 rakam ise sizin hesap numaranızdır.
Bankalar müşterilerine hesaplarına ait bankamatik kartı ve harcamaları için kredi kartı tahsisi yaparken bazen isimsiz kart bile tahsis edebiliyor. Örneğin anında kredi kartı almak istediğinizde basım gibi hususlardan uzak olarak banka elindeki boş kartları sizlere tanımlıyor ve teslim ediyor. Bu kartların üzerinde isim soyisim, iban numarası gibi ayrıntılara ulaşamazsınız. Ancak bankacılık işlemlerinde her türlü aşamada da kullanabilirsiniz.
İnternet ve Mobil Bankacılıktan Şube Kodu Nasıl Bulunur?
Kişiler mobil bankacılık ve interneti kullanıyorsa kişisel bilgilerine ulaşımı daha kolaydır. Burada hesap numarası, kredi kartı şube kodu bilgilerinin yanında iban numarası gibi bilgiler yer alır ve TC kimlik numarası, şifreniz ile girdikten sonra telefonunuza gelen geçici kod ile hesaplarım bölümünden ya da kredi kartı bölümünde numaralarınıza ulaşabiliyorsunuz.