Gündem

Pandemi Sürecinde Hizmet Borçlanması Mümkün Mü? 

Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan covid-19 salgını bütün dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Özellikle de ekonomi hayatında çok ciddi gelişmelerin ortaya çıkmasına olanak sağladı. Pandemi süreci bağlamında çalışma hayatında yaşamını idame eden ve işverenlerin hak kayıplarını en aza indirgemek amacıyla kanuni düzenlemeler bu bağlamda yapılmış oldu. Parasız izin zamanlarında ise SGK’ya bildirilmiş olan prim gün sayılarının iyi bir haber olduğu ise en oldukça dört gözle beklenen konuların başında geliyor.

Pandemi sürecinde hizmet borçlanmasının mümkün olup olmadığı ile ilgili bilgilerin tamamına ve çok daha fazlasını bu makaleden erişim sağlamak mümkündür.

Ücretsiz İzinde SGK Hizmet Borçlanması Yapılabilir Mi? 

Sigortalı olarak çalışanlar açısından kısa çalışma ödeneği ile pandemi ücret desteği hususlarında bazı çalışmalar yapılmasına rağmen pek çok sigortalı olarak çalışan kişiler, bu dönemin emeklilik süreçlerine nasıl etki edeceğini merak ediyor.

Okunmalı : İnşaat işçileri seyahat iznini nasıl alacak

Ücretsiz izin sürecinde sigortalı bir şekilde çalışan bireyler açısından SGK’ya bildirilmesi icap eden prim ödeme gün sayıları ile emeklilik zorunlu olan diğer uzun vadeli sigorta primleri yatırılmıyor.

Bu durumda genel itibariyle pandemi bağlamında ücretsiz bir biçimde izne ayrılmış olan veya yarım gün çalışma bağlamını alınmış olan bireylerin emeklilik süreçlerinin nasıl olacağı da merak edilmeye başlandı. Durum böyle iken işten çıkarılanlar, yasalara göre kısa çalışma ödeneğinden çeşitli iyileştirmeler söz konusu olabiliyor.

Okunmalı : Seyahat iznim reddedildi ne yapabilirim?

Koronavirüsü Pandemisi Süreci Hizmet Borçlanmasına Dahil Edilecek Mi? 

Covid-19 salgını sürecinin hizmet borçlanmasına dahil edilmesi ile alakalı herhangi bir kanun veya faaliyet yoktur. Şimdilik sigortalı bir şekilde çalışan bireylerin borçlanmalarına gerçekleştirebilecekleri sürerler esasında yurtdışı borçlanması başta olmak üzere doğum borçlanması ve askerlik borçlanması olarak bilinen borçlanma çeşitleri dahil edilmektedir.

Okunmalı : Alo 199 a ulaşamıyorum

Koronavirüsü sebebiyle pek çok aktif çalışan kişi, bu problemlerden etkilemesinden dolayı Bu hususun hizmet borçlanmasına dahil edilmesi durumunda çalışan vatandaşların geneli emeklilik süreleri açısından mağduriyeti yaşamaktadır.

Hizmet borçlanmasında yer almış olan maddelerin yanında aynı zamanda covid-19 salgını bağlamındaki yatırılmamış olan ödeneklerin de aynı şekilde girilmesi ve büyük bir kolaylık oluşturulması mümkündür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu