Gezi Rehberi

Adıyaman Gezilecek Yerler

Güney Doğu Anadolu bölgesindeki şehirlerden biri olan Adıyaman hem doğal güzellikleri hem de tarihiyle adından söz ettirmeyi başarmıştır. Tarihi M.Ö 4000 yıllara dayanan Adıyaman şehri, bölgenin en iyi medeniyetlerinden biri haline gelmiştir. Tarihi en eski illerimizden biri olan Adıyaman gezilecek yerler çok fazladır. Daha önce şehri görmediyseniz tatil listenize mutlaka Adıyaman’ı da eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Adıyaman şehrinin en çok ilgiyi üzerine çeken yerlerinden biri Nemrut Dağı olmuştur. Nemrut Dağın yanı sıra kilise, camilerde antik şehir olan Adıyaman ilimizde fazladır. Kış aylarında da her ne kadar ziyaretçiler gelse de sert bir hava iklimine sahip olmasından dolayı yaz aylarına doğru daha fazla kişi gelmektedir. Bölgeyi ziyaretiniz öncesi Adıyaman Gezi Rehberi hazırlamanız organize olmanız açısından da önem arz eder.

Adıyaman Nemrut Dağı ve Milli Park Ziyareti

Adıyaman’ın şüphesiz en önemli simgelerinden biri haline gelmeyi başaran Nemrut Dağı, yerli ve aynı zamanda yabancı ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Kahta sınırında yer alan Nemrut Dağı, Ören yeri olarak da bilinir. Nemrut Dağı ve milli parkının özelliklerine göz attığımız zaman yüksekliğinin 2150 metreye ulaşmış olduğu görülür. Buraya geldiğiniz zaman çok fazla şekilde dizilmiş olan anıtsal heykellere de rastlamış olacaksınız.

Nemrut Dağı
Nemrut Dağı

Dağın en zirvesinde 1000 metrelik bir patika yolu yer alır. Hem heykelleri hem de ayakların altına alınacağı harika manzarayı izleyerek güzel zamanlar geçirmeye başlamış olursunuz.

Adıyaman Atatürk Barajı

Adıyaman şehrinin ziyaret edilmesi gereken bir başka yerlerinden biri ise Atatürk Barajı olduğunu söyleyebiliriz. Atatürk Barajı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin kalkınması için son derece önemlidir. Geniş çaplı bir proje olarak adlandırabileceğimiz Atatürk Barajı da gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken noktalarından biri olmayı başarıyor.

Atatürk barajının olduğu yerlerde pek çok sosyal tesisler bulunuyor. Böylelikle gelen ziyaretçilerde burada piknik ve gezinti eylemlerini sorunsuz şekilde yerine getirmeye başlıyor.

Cendere Köprüsü Adıyaman

Adıyaman’ın Kuzey Doğu bölgesinde yer alan Cendere Köprüsü, araçla 1 saat gidebilecek mesafededir. Hatta burası Kahta ve Cendere çayı olarak da ifade edilebiliyor. Cendere Köprünün yaklaşık 2000 seneyi bulan bir geçmişe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Dünya üzerinde yer alan köprüler içerisinde en eski diyebileceğimiz tarihe tanıklık eder. Köprüde toplamda 92 adet taş sütun bulunur. En son köprüde yapılan rotasyon çalışmaları sonrasında ise ulaşıma kapalı hale gelmiştir.

Cendere Köprüsü

Adıyaman Müzesi Ziyareti

Adıyaman Müzesi eser bakımından son derece geniş bir arşive sahiptir. Yaklaşık 22000 den fazla eser bulması müzenin önemini kat ve kat daha da fazla arttırmaya neden olmuştur. Pazartesi hariç haftanın her günü müze ziyaretleri sorunsuz bir şekilde yapılır. Altın sikke

, mozaik ve daha pek çok eserleri müze içerisinde görebilmeniz mümkündür.

Palanlı Mağarası Adıyaman

Palanlı Mağarası, Adıyaman ziyaretini yapacak olanlar açısından mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olmayı başarıyor. Son derece yüksek popülariteye sahip yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Arkeolojik sit alanı bakımından şehirde gezilmesi gereken mağaralar arasında yer alıyor. Mağaranın kendine benimsenmiş has özellikleri sayesinde ise ziyaretçiler bir yandan doğal güzellikleri görebilirken diğer taraftan da mağara içerisindeki figürleri çıplak gözle görebilme şansına sahip oluyor. Adıyaman şehir merkezine konum olarak 10 km mesafe de yer alan Palanlı mağarasının geçmişi m.ö4000 yılına aittir.

Tarihi ve kültürel yapısı ile doğal güzelliklerinin sergilendiği Adıyaman ülkemiz turizmi açısından önemli yer tutmaktadır. Yerli ve yabancı binlerce turist bölgeyi ziyarete gelir. Geçmişte bölgeye ev sahipliği yapan medeniyetlerin izini her bir bölgede bulacağınız Adıyaman gezi listenize alınması gereken yerlerden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu