BankalarOrdan Burdan

Fiziki Altınlarımı Nasıl Değerlendirebilirim?

Altın önemli bir yatırım aracı. Bu manada kişilerde geçmiş dönemlerde fiziken almış oldukları altınları başta olmak üzere banka hesabında bulunan altınları nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırıyor.

2021 Yılında Altın Ne Olacak?

Altın Yatırımını Nasıl Değerlendiririm?

Dünyada da olduğu gibi Türkiye’de de Altın çok değerli bir yere sahip, insanlar bu kadar değerli bir metali nasıl değerlendirilebilirim nasıl üzerine koyarak değer katabilirim düşünmüşlerdir. E tabi ki bir de bu değerli meraller saklama koşulları ve riskleri var, kimisi bankalarda, postanede altın kasası kiralar, kimisi yastık altına koyar kimisi de evine kasa koyarak içerisine saklar. Aslında altını kullanmıyorsanız değerlendirmenin çok daha kolay yolu var. Bankada altın hesabı açarak alım ve satım yaparak değer üstüne değer katabilirsiniz hem saklamakla uğraşmaz hem banka kasalarına yüksek miktarda kira bedeli ödemezsiniz.

Altın Ne Olur? 

Altın Hesabı

Altın hesabı açtınız diyelim artık para kazanmaya altınınız üzerine değer katmaya başlayabilirsiniz. Altın yılda birçok defa inişli ve çıkışlı seyir göstermektedir. Altın düştüğü zaman banka aracılığıyla alır yükselince de satarsınız ve böylece altınınızı hem değerlendirerek üzerine fazlasıyla kazanç eklemiş olursunuz. Altın hesabını hangi bankalardan açmalıyız? Diye bir soru sorduğunuzda önceliğiniz alış ve satış arsındaki farkın düşük olduğu banka olmalı ikinci olarak da devlet bankası olmasına gayret gösteriniz.

Kredi Kartına Taksitle Altın Alabilir miyim?

İnternet Bankacılığından Altın Hesabı

Ayrıca yatırdığınız bankanın internet bankacığı şubesine ister telefonunuzdan isterseniz bilgisayarınızdan girerek anında alım anında da satış yaparak şubeye gitmeden işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Diyelim ki altınınız yükselince sattınız düşmesini bekleyeceksiniz Bu sırada günlük vadeli hesap açarak paranızı burada değerlendire bilirsiniz. Ayrıca altın birikimi yapmak isterseniz kredi kartınızla ya da hesabınızdan otomatik alım talimatı vererek istediğiniz oranda otomatik olarak altın alımı gerçekleştirerek birikim yapabilirsiniz.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Vadeli Altın Hesabı

İleriki dönemde ihtiyacınız olacak olan alımlarda kullanmak üzere küçük yatırımlar halinde aldığınız altınlarınızı grama çevirerek bankalar nezdinde değerlendirebilirsiniz. Vadeli altın hesapları da sizlerin alternatifleriniz arasında bulunuyor. Bazı bankalar altını vade faizle yatırmak için yüksek limitler belirler. Örneğin Akbank 500 gram altından aşağıya vadeli altın hesabı açmaz. Ancak bir TEB sizin 2 gramınızı bile vadeli olarak değerlendirme yoluna gider.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu