EkonomiGündem

Asgari Ücretle Çalışana Vergi İndirimi Yüzde 20 Enflasyon Farkı Zammı

Söz konusu asgari ücret olunca milyonlarca kişi gelecek yeni haberlere gözünü dikmiş durumda. Bu anlamda da hükümet kanadından sürekli yeni açıklamalar geliyor ki asgari ücretin şekillenmesi için önemli adımlardan birisi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret alan kişileri enflasyona ezdirmeyeceğiz açıklamasının ardından oluşacak zam rakamları herkesin radarına girdi. Sendikalar zam dışında vergi indirimi de talep ediyor.  Talep gerçekleşirse asgari ücret alanlar vergi indirimine tabi tutulacak.

Vergi İndirimi Talebi Bulunuyor

Aileleriyle birlikte ele alındığında milyonlarca kişinin gözü kulağı yapılan asgari ücret açıklamalarında. 2022 yılına girmemiz ile birlikte yeni maaşlar ile yüksek tutarda zam almak isteyen çalışanlar ayrıca vergi indiriminden de faydalanmak istiyor. Bu sebeple bağlı olan sendikalar da sürekli taleplerinde vergi alınmasın, vergi indirimi yapılsın gibi şartlar masaya geliyor. Ancak hükümet kanadından bununla ilgili henüz atılan bir adım yok.

Aylık 226 TL Vergi Ödemesi

Aylık ödemeler ile vergi dilimi sonrası asgari maaş alanların cebine yıl sonunda çok daha düşük tutarlar giriyor. Bu nedenle verginin kaldırılması çalışanların en çok istekleri arasında bulunuyor. Son olarak değerlendirmeler asgari ücret alan kişilerin iş verene olan maliyetinin 4 bin 203 lira seviyelerinde olduğu. Bu maaşta SGK primleri ve gelir vergisi de bulunuyor. Bu vergiler ve kesintiler sonrası çalışanın cebine 3 bin 577 lira para kalırken çalışan ayrıca 226 TL de vergi ödemesi yapıyor.
Asgari ücretle çalışanların yıllık maaşlarına yapılan zamlar sonrası ayrıca refah payı da geçmişte ekleniyordu. Güncel olarak çalışana sadece enflasyon zammı yapmak yanlış olacaktır. Bu nedenle refah payı dahil enflasyon ve büyümeden gelen katkı payı da çalışanlara yapılacak zam oranında önemli hususlardan bir tanesi.
Okunmalı . Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 3600 Açıklaması

Enflasyon Oranında Zam Olur mu?

Son olarak enflasyon rakamlarının yaklaşık 20 oranlarına çıkması ile vatandaşın cebindeki para da azalmış oldu. Sürekli artan gıda fiyatları karşısında da ayrıca kira, yakıt ve diğer masraflar çalışanın belini büküyor. Bu sebeple özellikle mutfak malzemelerindeki artışlar sonrası önemli artışların yapılacağı sürekli hükümete yakın kaynaklarca açıklanıyor.
Güncel olarak yüzde 20 oranlarında olan enflasyon rakamının açıklanması ile doğal olarak çalışanlarda zammın % 20 den çok daha fazla olması üzerinde beklentilerini artırmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu