GündemÖzel Haber

30 Yaş Üstü Korona Aşısı Ne Zaman Olacak?

Aşı sınırlamasında yaşın 35’e çekildiği önceki gün Sağlık Bakanı Koca tarafından duyurulmuştu. Bu aşamada hızla artan aşılamalar ile aşılamada rekor seviyeye ulaşıldı. Ancak yapılan talepler neticesinde randevu almak için MHRS sistemi ve e-Nabız yoğunluk dolayısıyla çökme aşamasına geldi. Ancak daha aşağı yaş sınırlaması ise vatandaşlar arasında merak edilen konu. 30 yaş sınırına korona aşısının ne zaman ineceği merak konusu oldu.

35 yaşa kadar inen korona aşısı ilerleyen süreçte elbette daha az yaşlara kadar inecek. Ancak güncel olarak 30 yaş ve üstündeki kişilerde ne zaman aşı yapılacağını merak ediyor. Bu nedenle 30 yaş üstü korona aşısı ne zaman yapılacak arayışları da artmış durumda. 35 yaş müjdesini veren Sayın Koca önümüzdeki süreçte bu yaşı 30 olarak açıklayacaktır. Bu aşamada 35 üstü kişilerin aşılanmasının tamamlanması ile 30 yaş sınırına inilmesi bekleniyor.

Okunmalı : Randevusuz Aşı Yapılır mı?

Koronavirüs salgını herkesin mücadelesi oldu. Bu nedenle en büyük pay ise aşılamada. Aşının tedariğinin sağlanması ile yaş sınırlaması da sürekli aşağılara çekildi. SGK çalışanlarının aşılarının ardından 35 yaş sınırına inen aşılama da 30 yaş sınırı da yakın bir zamanda başlayacak.

30 Yaş Üstü Ne Zaman Korona Aşısı Olacak?

Pandemiyle mücadele kapsamında tüm sağlık çalışanlarının aşılama yarışı deyim yerindeyse devam ediyor. Milyonlarca kişiyi aşılayarak pandemi sürecinde vaka sayılarının azalması aşılamanın hızlanmasına neden oldu. Gerekli aşı tedariğinin de sağlanması bunun yolunu açmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sürekli yeni yaş sınırlamasını duyuruyor. Bu aşamada 30 yaş üstü vatandaşların da hangi tarihlerde aşılanacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak Haziran ay’ ı sonuna kadar bu yaş sınırlaması da aşılamada başlanacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu