Ordan BurdanÖzel Haber

Yatak Odası Dekorunda Uzman Fikirleri Sizin Aradıklarınız

Kişilerin kendi tercihi ve projesi olsa da her zaman uzmanların fikirlerini de almak ister. Bu fikirlerden bir tanesi de yatak odanızın dekoru için olabilir. Elbette sizlerin farklı bakış açısı ve mutlu olduğu temalar söz konusu olabilir. Ancak yine de yatak odanızda oluşturacağınız dekor için uzman fikirlerini almak isterseniz tam adresinde olduğunuzu belirtmekte fayda olacaktır.

Yaşam içerisinde en çok vaktimizi ayırdığımız mekan yatak odalarımızdır. Yatak odanızın görünümünden ve hissinden sıkıldığınızı fark ettiğinizde, çılgına dönmeniz kolaydır. Gerçekten tüm odayı yeniden dekore etmeye başlamak istiyor musun? Hayatınızı kolaylaştırmak yerine birkaç unsuru yeniden tasarlamak ister misiniz? Ya da belki de olduğu gibi bırakmalısın? Stres yapmayın – sadece birkaç şeyle odanızı tamamen değiştirebilirsiniz. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, tüm odanızı sizin için en iyi şekilde nasıl yeniden tasarlayacağınıza dair bazı uzman ipuçları bulduk.

İlhamınızı Bulun

Dekorasyona başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, ne aradığınızı düşünmektir. Favori stillerin neler? Modern tasarımı mı yoksa rustik tasarımı mı tercih edersiniz? Canlı renkleri mi yoksa sessiz nötr tonları mı seversiniz? Ayrıca, verimli bir şekilde çalışabilmeniz ve aşırıya kaçmadan istediğiniz görünümü elde edebilmeniz için süreç boyunca bütçenizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Bazı fikirler ve ilham almak için internete bakın ve neyi sevdiğinizi bulun.

Renklerini Seç

Bir odayı dekore ederken, başlangıçta renk düzeninizi seçmek iyi bir fikirdir. Bu şekilde, birlikte güzel görünecek ve genel olarak hoş bir tasarım oluşturacak parçalar bulabileceksiniz. Aksi takdirde, sonunda çok dağınık ve hatta sıkıcı görünen harika parçalar seçebilirsiniz. En iyi sonuçlar için odanın uyumlu olmasını istiyorsunuz. İster sessiz bir renk şeması ister daha canlı bir renk tercih edin, planlamaya ve alışverişe başlamadan önce karar vermelisiniz.

Bitkileri Alın

Ne tür bir tasarımı severseniz sevin, bir odada her zaman biraz yeşillik için yer vardır. Endişelenmeyin, bitkiler gerçek olmak zorunda değil. Kendinizi bitkileri canlı tutabilecek kapasitede bulursanız, gerçek olanları seçin! Bir odanın sonsuz derecede daha iyi görünmesini sağlamanın yanı sıra, havayı temizlemeye yardımcı oldukları için sizin için harikalar.

Depolama alanı

Yatak odasında olması gereken önemli bir şey, elbette, depolama alanıdır. Dolabınız veya şifonyeriniz olsun, daha fazlasına ihtiyacınız olup olmadığını anlamak her zaman önemlidir. Bunu yaparsanız, dekoru buna göre planlayabilirsiniz: çekmeceli komodinler, duvara asmak için yüzer raflar veya odanız varsa bir şifonyer almayı düşünün.

Basit tutun

Odanızı dekore etmek ve harika görünmesini istiyorsanız, aşırıya kaçmayın. Yatak odanız rahatlayabileceğiniz ve gevşeyebileceğiniz güvenli bir alan olmalıdır. Çok fazla aksesuar ve farklı öğeler eklemek, stilize edilmiş ve bir araya getirilmiş olmaktan ziyade darmadağın ve dağınık görünmesine neden olabilir. Aksesuar veya kırlent gibi son rötuşlar söz konusu olduğunda, çok fazla almayın – sadece birkaçı fazlasıyla yeterli olacaktır.

Uzayı Düşünün

Bu oldukça açık bir nokta ama yine de değinmek istedik. Bir odada hareket etmek için yeterli alana sahip olmak tasarım için çok önemlidir. İçini mobilya ve süs eşyalarıyla doldurarak, daha küçük ve çok daha sıkışık hissetmesini sağlayabilirsiniz, ki bu istemezsiniz. Mobilya seçerken mutlaka önce odayı ölçün, sonra oradan gidin. Mağazaya giderken yanınıza bir ölçüm bandı alın ve istediğiniz her şey ve daha fazlası için yeriniz olup olmadığını kontrol edin.

Nevresimleri Akıllıca Seçin

Bu detay bazen gözden kaçabilir, ancak bir yatak odasının görünümünde tüm farkı yaratır. Tasarımda yatak için nevresim seçerken, kusursuz bir şekilde uyum sağlaması için genel tasarımınızı göz önünde bulundurun. Henüz emin değilseniz, en güvenli bahsiniz, az desenli veya hiç desensiz nötr renkleri seçmek olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu