BankalarEkonomiGündem

Troy Kart Açılımı Nedir? Nerelerde Geçer? Kimin?

Troy Kart Açılımı Nedir? – Banka kartlarını oluşturan kredi kartı, ön ödemeli kart ve bankamatik kartının Türk markası olan troy kart Bankalararası Kart Merkezi (BKM)nin geliştirip 2016 yılında hizmete sunduğu yerli ödeme sisteminin genel adıdır. Banka kartların sağ altında TROY yazar ve diğer banka kartlarından hiçbir farkı yoktur. Yıllardır Türkiye’de yabanca menşeili kartların kullanımı sonrası atılan adım oldukça önemli ve Türkiye ekonomisi açısından da desteklenmesi gereken bir husus. Nitekim dünya ülkelerinin kendi markası kartlarının olmadığı bir dönemde uluslar arası piyasalara bir Türk markasını kabul ettirmek bizleri birkaç adım önde kılacak.

Troy Kart Nerelerde Kullanılır?

Bir banka kartını kullanabildiğiniz her mecrada Troy kartınızı da kullanabiliyorsunuz. Bankaların ATM’sinde, POS cihazlarında, İnternetten alışveriş ile online ödeme sistemlerinde her zaman elinizin altında olacak bir kart. Türkiye’de hemen hemen herkesin birden fazla kredi kartı bulunuyor. Bu kartlar ile yaptıkları ödemeler, harcamalar tüm imkanlara bu kartınız ile ulaşabiliyorsunuz. Burada tek ayrıntı TÜRK malı olması. Hangi bankadan alırsanız alın ortak ATM aracılığıyla da işinizi görebiliyorsunuz. Yurt dışı alışverişlerinde kullanabildiğiniz kartın arkasında Discover Diners Puls logosu olmalı. Bu sayede dünya ülkelerinde kullanım yapabiliyorsunuz. Yurt dışında Troy Geçen ATM Listesine ulaşmanız da mümkün. Yurt dışında geçen POS cihazlarına da harita üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Uluslar arası arenada kullanabildiğiniz bu kartın POS cihaz geçen yerlerini ülke adını girerek sorgulayabiliyorsunuz.

Güvenli Ödeme Sistemi Troy GO

Dijital dünyadan yapacağınız alışverişlerinizin bedellerini ödemek için güvenli ödeme imkanı veren Troy GO ile telefona gelen tek kullanımlık SMS şifresi kullanılıyor. Bu kartınız sizlere temassız ödeme olanağı da sunuyor. Ayrıca Android telefonların NFC özelliği ile telefonunuzdan da temassız ödeme imkanları sağlanıyor. Bunun yanında güvenli ödemeleriniz için karekodlu ödeme işlemi de şifresiz yapılıyor ki bu da büyük bir güvenlik adımı.

Troy Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sahibi olduğunuz Master Card yada Vİsa cardın iptali ile kendinize yeni bir TROY kart alabilirsiniz. Burada bankanızdan  talep etmeniz yeterli oluyor. Yani kartınızı troy markalı kartınızla değiştirme imkanınız bulunuyor. Bireysel ve kurumsal troy kart başvurusu yapmanız da mümkün.

Troy Kart Veren Bankalar?

Bu kartın tahsisinde farklı bir yaklaşım sunan bankalar bankamatik kartı tahsisi yaparken kredi kartı tahsisi yapamıyor. Bu aşamada farklı bir liste oluşuyor ki bir banka ATM kartını verirken Kredi kartını vermiyor. Bu zaman içerisinde aşılacak ve düzene girecek bir husus diye düşünüyorum. Bu aşamada;

Troy Kredi Kartı Veren Bankalar; QNB Finansbank, Türkiye İş Bankası, Akbank, Halkbank, Vakıfbank, Alternatif Bank ve TEB

Troy Bankamatik Kartı Veren Bankalar: Ziraat Bankası, Vakıf Katılım, Türkiye Finans, Kuveyt Türk, Albaraka, Türkiye İş Bankası, PTT, Halkbank, Akbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, İNG Bank, Aktif Bank, Garanti BBVA ve Emlak bank.

Troy Ön Ödemeli Kart Veren Bankalar: Denizbank, Türk Elektronik Para, İninal Kart, Paladyum, PTT.

Param kart ile ön ödemeli elektronik kart sahibi olabiliyorsunuz. Türk Elektronik Para A.Ş. markası olan param ön ödemeli kartınızı kurye ile size gönderirken 6 TL kurye ücreti almaktadır. Ancak internet üzerinden başvuru yapabiliyorsunuz. Dört adımda yapabileceğiniz başvuru fiziki ve sanal kart için yapılabiliyor.

Troy Kart Hangi Bankaya Ait?

Troy Kart hiçbir bankaya ait değildir. Yerli ve milli çalışmalarına örnek olarak gösterilebilecek olan kart markası 2016 yılında hizmete sunuldu. Bu kartın Ar-ge çalışmaları ve diğer tüm hususlar Bankalararası Kart Merkezince geliştirildi. Bu aşamada kullanımının yaygınlaştırılması adına tüm bankalar ile anlaşmalı çalışmalar yürütülüyor. Bankalar diğer banka kartı markası ve küresel çaptaki bankalar ile anlaşmalarına bağlı olarak henüz tüm özelliklerini kullanamıyor. Bu durum biraz zaman alacak bir husus olsa da gelecek yıllarda tüm bankalardan her türlü Troy hizmeti alınabilecektir.

Troy Açılımı Nedir?

Troy kart açılımı Türkiyenin Ödeme Sistemidir. İlk iki harfi Türkiye’yi simgeliyor. TR Türkiye O Ödeme Y ise Yöntemi kelimelerinin bir araya gelmesidir. Tüm dünyada kabul gören American Express, Master Card ve Visa gibi markalara yakın bir gelecekte rakip olan TROY ülke genelinde milyonlarca kişinin cebine çoktan girmiş durumda. Bu durumdan haberdar olan tüketici de bankasından artık bu marka kartı talep ediyor.

Troy Kart Kimin?

Troy kart Bankalararası Kart Merkezince idari ve teknik bilgiler ile oluşturulan bir sistem. 31 Mart 2016 tarihinde Merkez Bankasının  onayını aldıktan sonra 1 Nisan 2016 tarihinde kullanılmaya başlandı.

Troy Kart Avantajları

Açıkcası en büyük avantajı markasını kulladığımız diğer yurt dışı menşeili kartlara hizmet vermemizin önüne geçiyor. Tüm bankalar kullanılan bu yabancı kartlar için lisans parası gibi masraflar ödemektedir. Yerli kart bulunurken bu karta sahip olmamız paramızın yurt içinde kalacağı  sermayenin başkalarına gitmeyeceği anlamına geliyor. Bu aşamada almış olduğumuz ürünlerin hizmetleri için de ödeme miktarımız düşecektir ucuzlayacaktır. Özellikle yurt içinde şehir içi taşımacılığında onlarca farklı kart, kredi kartı markası kullanılıyor. Bunların tek tipe bağlanması gibi hususlar taşımacılığın ücretini indirebilir. Bunun yanında ayrıca diğer kartlardan farklı bir  avantajı olduğunu söylemek yanlış olabilir.

Troy Kart Hangi Sitelerde Geçerli?

Talep etmiş olduğunuz milli Troy kredi kartı ve banka kartları ülke içerisinde bankalardan alınan tüm POS cihazları, e-ticaret firmaları ve online alışveriş sitelerinde geçerlidir. Hiçbir alışveriş sonrası kartınızın kullanılmadığı yada geçerli olmadığı söylenemez. Bir kredi kartının geçtiği her yerde troy kartlarınızda geçer.

Troy Kart Visa mı Master Card mı?

Tüketici hep kartların üzerinde Visa ve Master Card logosunu görmektedir. Troy logosu ile karşılaşıldığında bir banka kartı olacağını düşünemediği gibi sosyal medya ve reklamlarda gördüğü bu markanın da ne olduğunu sorguluyor. Troy Kart ne Master Carddır nede Visa karttır. Tamamıyla kendine özgü bir banka kartıdır.

Troy Kart Ücretli mi?

Troy kart alımı ücretli değildir. Bankanız size bu kartı ücretsiz olarak tahsis etse de bazı bankalar yıl içerisinde birden fazla kayıp olması yenilenmesi halinde kartınızdan ücret talep edebilir. Ancak ön ödemeli kredi kartı tahsisi için bankaların ücret alması tamamen kendi mevzuatları içerisinde. Yani bir sanal kart için ücret alınmayabilir ancak ön ödemeli kart için cüzi rakamlarda bir para talebi bulunulabilir. Bunun yanında kredi kartı yıllık ücreti de bankayla sizin aranızda olan protokole bağlı olarak olabilir.

Vakıfbank Troy Kart Nedir?

Devlet Bankası Vakıfbank Troy Bankomat Kart olarak müşterilerine hizmet sunuyor. Vakıfbank Müşterileri bankomat kelimesine alışık. Bu logolu kartınız ile Vakıfbank ATM si ve Ortak AtM’lerden para çekme yatırma işlemi yapabiliyorsunuz. Ayrıca nakit ödeme yerine Vakıf Troy kartla ödeme yapmakta ayrı bir avantaj sunuyor.

Akbank Troy Kart

Akbank’tan alacağınız Troy Neo kart ile para çekme yatırma işlemi yapabilirken ödemelerinizi de yurt içinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Akbank Neo Troy ile yurt dışında işlem yapmanız mümkün değil.

Kısaca Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olarak adlandıracağımız TROY bankacılık işlemlerinde Türk Bankalarını daha itibarlı kılıyor. Lisans ücretleri gibi diğer masrafların ülke sermayesinde kaldığı gibi alınan hizmetlerde operasyonel ücretlerin ucuzlamasına yardımcı olacak bir araç.

Bu yazının tüm hakları Memursun.com sitesine aittir. Alınması, kopyalanması, referans verilerek dahi yayınlanması ancak izin alınarak mümkündür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu