EkonomiGündem

2021 Yılında 2. El Araç Fiyatları Düşecek mi? (Uzman Yorumları)

Pandemi sürecinde sıfır araç üretiminin azalması arkasından gelen ÖTV artışı ile kullanılmamış araçların yanı sıra ikinci el araç fiyatları neredeyse sıfırlarını geçti diyebiliriz. Sürekli artış gösteren taşıt fiyatları halen kendisine alıcı bulabilirken bir çok kesim de fiyatların inmesini bekliyor. Bu aşamada sorulan ikince el araç fiyatları düşecek mi sorusunun ana sorusu girmemize az bir zaman kalan 2021 yılında ne olacak?

İkinci El Araç Fiyatlarında Son Durum

Sıfır araçların fiyatlarında ciddi anlamda oluşan artışlar kişileri ikinci el araç almaya yönlendirdi. Bir çok ticari firma da az kullanılmış 2. El araç alma yoluna gitti. Araç alımı düşüncesindeki vatandaşlar araç almak için fiyatlar ne zaman düşecek sorusunu soruyor. Bir çok kesim farklı bir yorum getirmiş. Ancak ikinci el piyasasında yıl sonu itibariyle ve yeni yılda araba fiyatları ne olur merak konusu.

Vatandaş Toplu Taşımadan Uzak Durmaya Çalışıyor

Virüs salgınında toplu taşımadan uzak durmak isteyen kişiler araç almak isterken aynı zamanda otomotiv sektöründe üretimin durma noktası gelmesi, üretimin yetiştirilememesi, ÖTV zammı gibi bir çok neden araçların fiyatlarının artmasına neden oldu. Vatandaş sattığı aracı aynı fiyata alamamaktan şikayetçi iken araç satarken de kendisi fiyatını artırıyor. İkinci el araç fiyatları ne zaman düşecek sorusu ile arayışta olan vatandaş uzman yorumlarını merak ediyor.

Yıl Sonuna Kadar Fiyatlar Aynı Kalabilir

Artan fiyatlar karşısında tüketici daha çok artacağından kanaatle araç alımı için acele eder vaziyette. Bunun için de bazı aradığı özellikleri göz ardı etmek zorunda kalıyor. Eskiden 5-8 yaş arasında araçların alımı talep görürdü ancak günümüzde bu durum değişti. İkinci el ancak düzgün araç alma arayışında olanlarda fiyatları ile yanına yaklaşamıyor. Bu durumun yıl sonuna kadar devam edeceğini söylemek mümkün. Ancak yeni yıl ile birlikte oluşan taleplerin sıfır araçlar ile karşılanması sonrası otomotiv sektörü rahatlayacaktır ve ikinci el araç fiyatları da düşmeye devam edecektir.

İnternetten Satılık Araç İlanları

Sürekli artış gösteren ikinci el taşıt fiyatları internet üzerinden daha da yüksek tutuluyor. Kimisi eğlence amaçlı kimisi de satılırsa satılır mantığı ile çok daha yüksek fiyatlardan internet üzerinden araçlarını satış ilanına koyuyor. Bu aşamada satmayan da yok diyebiliriz. Ancak satan kişi de aynı fiyatlara aynı şartlarda araç alımını yapamıyor. Nitekim fiyatlar yine artmış durumda oluyor.

Teknik olarak bir tarih verilemese de ikinci el araç fiyatları düşecek mi sorusunun yerine sabit kalacak mı sorulması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu