GündemÖzel Haber

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavında Hangi Konular Var

Maliye Bakanlığınca açılan ve açılacak olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına girecek kişiler sınavda çıkacak sorulara istinaden konu başlıklarını araştırıyor. Bakanlık sınav öncesi açıklamasında hangi konulardan ne kadar soru çıkacağına dair açıklamalar yapsa da; aramalarda konu başlıkları ön safta bulunuyor.

Hangi Konular Sınav Sorularını Belirliyor?

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavında çıkacak olan sorulara istinaden konu başlıkları kısaca şu şekilde;

  • Makro ve Mikro İktisat
  • Maliye Politikası
  • Anayasa Hukuku
  • Kamu Maliyesi
  • Medeni Hukuk
  • Genel Muhasebe
  • Ceza Hukuku
  • Ticaret Hukuk
  • İdare Hukuk ve İdari Yargı

Uzman Yardımcılığı sınavına girmek ve kazanmak yeterli değil. Bu aşamadan sonra ayrıca sözlü mülakata katılmanız ve buradan da başarılı olarak ayrılmanız gerekiyor. Sınavda olduğu gibi mülakat sınavında da 70 ve üzeri alanlar sınavı kazanıyor. Ancak kadro sayısı ve puan sıralamasına göre atamalar söz konusu olacağından daha yüksek puanlar alınması gerekiyor.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı

Taşrayı oluşturan il ve ilçelerde Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlarda görev yapan çalışan kişiler Defterdar Uzman Yardımcısıdır. Bu kişiler düz bir memura göre daha yüksek maaş alırlar ve her memur uzman olmak ister. Bu aşamada açılan görevde yükselme sınavlarında başarılı olma şartı aranır.

Kimler Defterdarlık Uzman Yardımcılığına Başvuru Yapabilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak görev yapan 35 yaşını geçmemiş kişiler 4 Yıllık fakülte mezunu olanlar Bakanlığın Görevde Yükselme Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyanlar defterdar uzman yardımcısı olmak için başvuru yapabiliyor. Açılan sınavda 70 ve yukarı puan alanlar sözlü mülakata çağırılıyor. Buradan da 70 ve üzeri alanlar ise Defterdar Uzman Yardımcısı olmaya hak kazanıyor.

Maaşları Ne kadar?

Uzman Yardımcısı olan memurların Ek göstergeleri artış sağlar. Derece Kademeye göre aldıkları maaşlar farklıdır 220 Ek gösterge almaya hak kazanırlar ve 850 olan göstergesi 2200 ek göstergeye çıkar. Bu durumda uzman yardımcısı maaşları 6 bin lira ve üstüne kadar çıkabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu