BankalarEkonomiGündemZiraat Bankası

Ziraat  SMS Hesap Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hızlı yanıt sistemini SMS ile bankacılık sektörüne veren Ziraat Bankası banka hesaplarında olan bilgiler için elinizin altında. Cep telefonunuzdan hesabınızdaki bakiyeyi sorgulama imkanı veren Ziraat SMS yoluyla hesap numarası da veriyor. SMS Bankacılığının öncüsü Ziraat 4747 numarası ile SMS hizmetleri veriyor.

Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bankanın müşterisiyseniz bakiyenizi sorgulamanı birden fazla seçeneği olur. Ancak en kısa ve zahmetsiz olanı SMS yoluyla hesap bakiyesi sorgulama olur. Bu hizmeti alabilmeniz için yapmanız gereken BAKİYE yazın 4747 ye mesaj gönderin. Banka müşterisi olanlar ek kart tahsisi de yapabiliyor. Bu durumda ek kartının bakiyesini sorgulamak isteyenler de sonuna ek hesap numarasını yazması yeterli. Örneğin BAKİYE 5001 yada 5002 gibi.

Hesap Hareketlerini Sorgulama

Hesabınıza ait hareketleri incelemek istiyorsanız bu işlem için de SMS kullanabilirsiniz. HAREKET yazıp 4747 ye mesaj sizin hesabınızdaki hesap hareketlerini sizlere mesajla gönderir. Ek hesap için yine ek hesabınızın numarasını yanına yazmanız yeterli.

Hesap Numarası Sorgulama

HESAPBILGI yazdıktan sonra boşluk bırakın ve hesabınızın son altı rakamını yazın 4747 ye mesaj gönderin.

Harçlık Avans Bakiyesi Sorgulama

Ziraat Bankası talebiniz üzerine hesabınıza harçlık avans tanımı yapıyor. Bu hesabınızdaki harcamalar ile kalan limitler dahil bilgisine ulaşmak isteyen kişiler de HARCLIK AVANS BAKİYE yazarak 4747 ye mesaj gönderiyor.

Ziraat Bankası SMS Bankacılığı diğer hizmetlerde sorgulama imkanı veren bir bankacılık ürünü. Burada SMS ile yapacağınız sorgulamaların hepsinde tek numara kullanıyorsunuz. 4747 Bu aşamada diğer sorgulamalardan bazıları da şu şekilde;

  • Döviz için KUR yazın gönderin.
  • Fon sorgulama için FON yazın.
  • Kredi Kartı Limiti için KKLIMIT yazın
  • Kart Ekstre Detayları için KKEKSTRE yazın ve kartın son altı numarasını yazın.
  • OGS bakiyesi yüklemek için OGSYUK plaka yazın yüklemek istediğiniz TL yazın.
  • OGS Bakiye sorgulama için OGSBAK plaka yazın.
  • Ziraat SMS Kredi Başvuruları için farklı kredi türlerinde başvuru yapmak için ilgili sayfamızı ziyaret edin.

Ziraat SMS Sorgulama Ücretleri Ne Kadar?

Ziraat bankasının SMS bankacılığı sorgulamaları için sadece hattınızın bağlı olduğu fatura tarifelerine göre mesaj ücreti ödemesi yaparsınız. Bunun dışında karşınıza bir ücret çıkarılmıyor.

Bankacılığı mesajlarla ile destekleyen ziraat Bankası 4747 mesaj numarası ile her bilgiye ulaşımı sağlıyor. Bunlardan bir tanesi de hesap numarası ve hesap bakiyesi sorgulama.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu