Gündem

Doğu ve Güneydoğuda Çukur Eylemlerinin Planlayıcısı 2 Terörist Öldürüldü

Son Dakika Haberlerine göre Emniyet güçleri iki PKK/KCK’lıyı daha olmaları gereken yere gönderdi. Emniyetin yaptığı nokta atışlardan birisiyle çukur eylemi planlayıcısı olduğu bilinen Renas Ermeğan ile PKK/KCK lı Nevzat Durmuş öldürüldü.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kuzey Irakta atılması gereken adımları teker teker atıyor. İstihbaratı bilgiler eşliğinde nokta atışı operasyonlara imzasını atan MİT bu anlamda başarı üzerine yenilerini eklerken PKK/KCK’lı teröristlere de göz açtırmıyor. Son aşamada 2 PKK/KCK terör örgütü mensubu yapılan operasyonda etkisiz hale getirildi.

Çukur Eylemlerinin Planlayıcısı

Edinilen bilgilere göre öldürülen teröristlerden birisi çukur eyleminin planlayıcısı olan Gelhat kod adlı Renas Ermeğan. Şehir yapılanması ve YPS mensubu olarak ön plana çıkan Nevzat Durmuş nokta atışı operasyonda etkisiz hale getirildi.

Öldürülen teröristlerden birisi de Merhas kod adlı Nevzat Durmuş oldu. 2015 yılında Şırnak Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen saldırının hazırlığı ve tamamlanmasında başrolde bulunan örgütün Suriye Irak bağlamında faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlayan Nevzat Durmuş öldürülen teröristler arasındaki yerini aldı. MİT ve Emniyet Teşkilatı sınır dışında da terör faaliyetlerini yürütenlere göz açtırmıyor.

Çukur Eylemleri Hatırlayalım

2015 yılında yapılan seçimler sonrası PKK doğu ve güneydoğuda bir çok il ve ilçeyi harabeye çevirmişti. Burada yaşanılan terör saldırılarında 793 güvenlik güvenlisini şehit verdik. 314 sivil kişi hayatını yitirdi. 4 binden fazla güvenlik görevlisi ve 2 binden fazla vatandaş yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu