Son Dakika Haberleri – Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) ile koordineli olarak iş birliği içerisinde olan İş Bankası basınçlı sulama sistemleri ve donanımları ile ilgili olarak çiftçilere destek sunuyor.
İş Bankasından Finans Desteği
İş Bankası çiftçilere verilecek destek için açıklama yaptı. Ülke ekonomisinin en kritik yaşamsal sektörlerinin başında gelen tarım için sürdürülebilir, güvenli katma değeri olan üretime dijital, ekolojik ve zirai yönden destek vermek önem taşıdığı belirtildi. İş Bankası bu sayede çiftçinin finansal açıdan desteği olurken aynı zamanda maliyetleri azaltmak açısından çevre dostu uygulamalar geliştirilmesine de yardımcı oluyor.
BASUSAD ile Türkiye İş Bankası basınçlı sulama sistemlerinin kurulmasında çiftçilere dev destek sunuyor. Burada finansal destek söz konusu ve verilen destekler 60 ay vadelerde verilecek. Yılda bir kez ödenecek olan kredinin ise proje bedelinin tamamına verilecek olması çiftçinin şu sıralar tam ilacı konumunda. İş bankasına kredi başvurusu BASUSAD üyesi üreticiler, satıcı firmalar bir yana aynı zamanda isbank.com.tr internet sitesinden yada banka şubelerinden başvuru yapabiliyorsunuz.
Sulama Sistemi Hesaplaması Yapın
Çiftçilere kolaylık olması açısından İş Bankası internet sitesi üzerinden sulama sistemi hesaplama aracı da paylaştı. Bu yolla banka şubesi olsun yada olmasın herkes muhtemel basınçlı sulama sistemleri için proje maliyetlerini hesaplayabilir. Aynı zamanda bu kampanyaya katılım sağlayanlar İmeceMobil sulama tavsiyesi de ücretsiz olarak verilecek.
İş Bankası Tarımın Geleceğini Yatırım Yapıyor
Türkiye İş Bankası bir çok sektörde olduğu gibi çiftçilere tarımsal üretimlerde de finansal desteği sağlamaya devam ediyor. Türkiye’de sürdürülebilir katma değeri yüksek güvenli bir tarımsal üretimin finansal açıdan desteklenmesi aynı zamanda dijital, zirai ve ekolojik yönlerden de desteğini alması dünya üzerinde uygun çözümler sunmaya devam ediyor.
Okuyun : Son dakika çiftçi haberleri
BASUSAD bu anlamda yaptığı açıklama da küresel ısınmaya bağlı iklimsel değişikliklerin hissedilmesinin en aza indirilmesi amacıyla adım attıklarını, kuraklık tehlikesi yaşadığımı belirtti. Türkiye’de kullanılan suyun ¾ ü tarımsal sulamada yapılıyor. Ayrıca bu sulamalar vahşice yapıldığı için tam anlamıyla da verim alınamıyor. Suyun verimli kullanılması halinde Türk Tarımı ve ekonomimiz gelişecek. Basınçlı sulama sistemleri sayesinde ilkim dostu ve akıllı sulama sistemi aynı zamanda su ve enerji tasarrufu olarak bizlere dönecek.