GündemMemurlar

İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Sonuç Ekranı, Soruları

İçişleri Bakanlığının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Ankara’da yapıldı. Sınav 14 Kasım tarihinde Ankara, Yenimahalle ilçesindeki  onlarca okulda saat: 10:00 da aynı anda gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 aydır sınava çalışan İçişleri Personeli bu aşmadan sonra sınav sonuçlarını bekleyeme başladı. Sınav sonrası katılımcılar doğal olarak Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı sorular üzerinde yoğunlaştı. Sonraki aşamada sınav sonuç ekranı.

Hangi Kadrolara Görevde Yükselme Sınavı Uygulanıyor

İçişleri Bakanlığının ilan etmesinin ardından binlerce kişi aylardır sınava hazırlanıyordu. İçişleri Bakanlığının merkez ve taşrada görevli olan personelin katıldığı sınav idari ve teknik kadroda görevde yükselmeyi amaçlıyordu. İl Şube Müdürlükleri, Yazı İşleri Müdürü, Şef, Memur, Teknisyen, Tekniker ve Mühendis olabilmek için aylardır sınava hazırlanan personel sınav sonuçlarına göre aday olarak gösterilen sayının üç katı kişi mülakata çağırılacak.

Temmuz Ay’ında Sınav Duyurusu Yapıldı

Üç yılda bir yapılan yükselme ve unvan değişikliği sınavı son olarak 2018 yılında gerçekleştirilmişti. Yeni gerçekleştirilen sınav için Ankara Yeni Mahalle ilçesindeki okullar görevlendirilirken muhtemel sınav sırasında kimlik ihtiyacı olan personel için Yenimahalle Nüfus Müdürlüğü de sınav günü açık tutuldu. Yapılacak sınavın duyurusu Temmuz 2021 tarihinde Personel Genel Müdürlüğünce yapıldı.

Merkez ve Taşra Teşkilatındaki Boş Kadrolar

İçişleri Bakanlığının merkez ve taşra’da boş bulunan boş kadroları unvan değişikliği ile doldurulacak. Hukuk müşaviri, şube müdürü, yazı işleri, nüfus müdürü, uzman, eğitim uzmanı, şef, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile mühendis, tekniker ve teknisyen gibi unvanlar için sınav sonrası ayrıca mülakat gerçekleştirilecek. Yapılan sınava ait sorular daha sonra http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=25&B=1 adresinde yayınlanacak.

Sınav Sonuç Ekranı

Sınav sonrası başarı terleri döken adaylar sınav sonuçlarını beklerken sınav sonuç ekranının ne zaman açılacağı da merak konusu. Sınav sonrası sonuçlar en çok merak edilen husus. Bu anlamda İçişleri Bakanlığı sonuçlara dair duyuru yapmadı. Duyuyu gerçekleştirmesinin ardından buradan sizlerle paylaşacağız. Dilerseniz buradan da takip edebilirsiniz.
İller bazında boş kadroların ilanı ile başlayan süreç personelin başvurusu ile devam etti. Daha sonra kesinleşen adaylar Valiliklerce ilan edildi. Sonrasında ise sınav ücretinin yatırılmasının ardından sınava bir hafta kala sınav giriş belgeleri yayınlandı. Bundan sonra da sınav sonuçları merak ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu