İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “görev belgesi düzenlenmesi” başlıklı yeni bir genelge gönderdi. Sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacak fabrika, imalathane, işyeri çalışanları e-başvuru sistemi uygulaması üzerinden görev bildirim belgesini çıkartarak denetimlerde kolluk kuvvetlerine ibraz edecek. Peki,tam kapanma görev izin belgesi nasıl alınır? İçişleri bakanlığının e-başvuru görev belgesi alma ekranı ve çok daha fazlası detayda…
Tam kapanmadan muaf tutulacak işyerlerinde faaliyet gösterenler açısından İçişleri Bakanlığı yeni bir genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında faaliyet göstermiş oldukları kurumlara, imalathanelere, fabrikalara gitmek isteyen çalışanlar, yapılabilecek ani denetimlerde almış oldukları görev belgesini yanında bulundurmaları zorunlu olacak
Okunmalı : İnşaat işçileri seyahat iznini nasıl alacak
Muafiyet bağlamında bulunanlar e-devlet sitesinde bulunan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi uygulaması üzerinden görev belgesi başvurusunu yapabilecek. Başvuru gerçekleştiren kişilerin, güvenlik güçleri tarafından yapılan bu denetimlerde SGK numarasına göre işçi olarak çalışmış oldukları kurum, sicil numarası ile iş yerinin faaliyet alanı gibi bilgiler yer alacak.
Okunmalı : Seyahat iznim reddedildi ne yapabilirim?
E-Başvuru Görev Belgesi Nasıl Alınır?
Çalışanlar, görev belgesi başvurusu yapmak istedikleri takdirde ilk olarak e-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmaları gerekir. şifresi bulunmayan vatandaşların, 2 TL ücret karşılığında PTT’den e-devlet şifresini almaları mümkündür. Kullanıcıların karşılarına e-devlet uygulaması üzerinden gelecek olan ekranda arama bölümüne “İçişleri Bakanlığı e-başvuru” yazarak görev belgesi başvurusu yapmaları mümkündür.
İlgili bakanlıklar ile sağlanan entegrasyonlar aracılığı ile anlık ve otomatik bir şekilde gerçekleştirilecek bu sorgulamalar neticesinde bildirim ile aranan koşullar arasında uyumluluğunu tespiti durumunda sistem üzerinden otomatik bir şekilde görev belgesi düzenlenecek.
İkamet Edilen Adresi İle Kullanılan Aracın Plakası Olacak
E-başvuru uygulaması üzerinden görev belgesi alacak olan kullanıcıların, kimlik bilgilerinin yanı sıra aynı zamanda sokağa çıkma yasağı haklarında hangi amaç ile iş yerinde olmaları gerektiği* çalışma saatleri, ikamet adresleri ile varsa eğer kullandıkları araç ve servis plakası gibi bilgiler görev belgesinde bulunacak. Görev belgesinin çıktısının çalışmış olduğu firma yetkilisine imzalatmalıdır.
Okunmalı : Alo 199 a ulaşamıyorum
E-Başvuru Belgesinde Çalışılan Zaman İle Güzergâh Belirtilecek
E-başvuru belgesi üzerinde çıkarılmış olan görev belgesinde işyeri ile firma yetkilisi, imza altına alınan belge de belirtilmiş olan kişinin yetkilisi olduğu iş yerinde ya da firmada çalışmış olduğu, sokağa çıkma yasağı hakları esnasında zorunlu bir amaç ile işyerinde bulunması gerektiği bilgisinin doğruluğundan, hakkında görev belgesi düzenlenmiş vatandaş ise kendisi ile alakalı bilgilerin doğru olanlar ve sokağa çıkma kısıtlaması esnasında muafiyet sebebi ile buna bağlı bir şekilde zaman ile güzergâhla sınırlı davranmaktan sorumlu olacak.