Hayvancılık Hibe Desteği Açıklandı

Hayvancılık üretiminde yeni destekleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi sonrası Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Tarımla uğraşan kesimin merakla beklediği desteğin bu anlamda şartları da açıklandı ki kimler nasıl destek alacak merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Kararı Yayınlandı

Hayvancılığın geliştirilmesi ve yatırımların artırılması amacıyla tarım ve çiftçilikle uğraşan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticiliğinde destekler Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hayvancılık üretimi yapan kişi ve şirketlerin altyapısını geliştirmesi, verimin ve kalitenin artırılması, modern hayvancılık üretimi için yatırımların yapılabilmesi için başvuru yapanlara hibe desteği verilmesi gündemde.

Bir Yıllık Aktif İşletmeler Destekten Faydalanacak

En az bir yıl süre ile aktif şekilde hayvancılık üretimi yapan, Tarım ve Orman Bakanlığının sisteminde kayıtlı bulunan gerçek ve tüzel kişilikler bu hibeye başvuru yapabilecek. Yapılacak hibede ise büyükbaş hayvan yetiştiricileri için en az 10 en fazla 50 baş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için ise en az 100 en fazla 300 baş hayvan yetiştiriciliği için yapılacak olan yeni ahır, ağıl yapımı, hayvancılık için çadır alımı yapmak isteyen yatırımcılara % 50 oranında, makine, alet ile diğer ekipmanların alımları için ise % 50 oranında hibe desteği sağlanacak.

Okunmalı : Çifti Kredi Borçları Erteleniyor

Destekten Bir Defa Yararlanılacak

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren hayvancılık destekleri için başvuru yapan kişi ve tüzel kişiliklerin yatırım konusu bir defa olarak sunuluyor. Yani ikinci kez başvuru ile yararlanma hakkınız bulunmuyor. Ayrıca yatırıma konu hususun en üst sınırı Bakanlık kendisi belirliyor. Burada üst kısmın aşılması halinde ise yatırımcı olan kişi veya şirket kendisi bu tutarı karşılamakla yükümlü olacak. Ayrıca yapılacak hibe desteğinin usul ve esasları Tarım Orman Bakanlığınca belirlenecek.

Okunmalı : Çiftçi Yatırımına % 50 Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı bilindiği üzere sürekli hibe desteği, kredi desteği gibi tarım ve çiftçilikle uğraşan kesimlere destekler veriyor. Bunun yanında yapılacak tarım ve hayvancılık üretiminin modern halde yapılması, üretimin artırılması için de belli başlı olarak İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla destekler vermeye devam ediyor. Bu anlamda küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık başta olmak üzere, arıcılık, ipek böcekciliği, kanatlı hayvan ithalat ve ihracatı, koyun ve keçi yetiştiriciliği gibi hususlarda tamamen hibe ve kısmen hibe olarak destekler veriliyor.

Leave a Comment